Atingerea cifrei de un miliard de dolari în venituri anuale reprezinta un prag foarte important pentru un producator de software de întreprindere. Pentru a ajunge aici, o companie trebuie sa deserveasca o piata de mari dimensiuni si sa joace un rol semnificativ în abordarea unei game de necesitati de afaceri ale clientilor. Business Objects, cel mai mare furnizor mondial de informatii de afaceri (BI), a anuntat astazi ca a realizat aceasta diferenta devenind primul producator BI care a trecut de pragul de un miliard de dolari, înregistrand un venit pe 12 luni de 1,039 miliarde USD pentru trimestrul care se încheie la 30 septembrie 2005.

"Astazi este o zi importanta pentru Business Objects," a afirmat Bernard Liautaud, fondator, presedinte al consiliului de administratie si responsabil principal cu strategia. "Cu sprijinul clientilor si al partenerilor nostri, am contribuit la crearea pietei de software de informatii de afaceri, în valoare de mai multe miliarde de dolari. În prezent, informatiile de afaceri reprezinta una dintre cele mai strategice investitii în domeniul tehnologiei informatiei pe care le poate face o organizatie. Într-o masura tot mai mare, ceea ce separa o organizatie cu performante ridicate de restul industriei este capacitatea de a dobandi perspective si de a actiona în consecintp cu mare viteza. As dori sa multumesc tuturor angajatilor nostri, care cu ani în urma s-au concentrat asupra acestui obiectiv si au muncit neobositi pentru a atinge acest scop. Acum, cand John Schwarz conduce Business Objects în urmatoarea etapa de dezvoltare, sunt extrem de încrezator în perspectivele companiei noastre, precum si ca vom continua sa conducem si sa definim industria informatiilor de afaceri pentru mult timp de acum încolo."

În urma cu cincisprezece ani, Bernard Liautaud a fondat Business Objects pornind de la o premisa simpla - ca programele îi pot ajuta pe utilizatori sa abordeze mari cantitati de informatii din bazele de date de firma, în vederea îmbunatatirii performantelor. Totusi, pentru a construi o companie software de mai un miliard de dolari este nevoie nu numai de o viziune - necesita o inovare constanta, produse de calitate, un excelent departament de relatii cu clientii, salariati exceptionali si capacitatea de executie în toate conditiile economice. În decursul dezvoltarii sale, Business Objects s-a concentrat asupra acestor elemente, devenind în consecinta una dintre cele mai de succes companii software. Dintre toate companiile software cotate public la bursele americane, este una dintre cele numai patru companii software care a înregistrat peste 12 ani de crestere si profituri.

"Este o perioada incredibil de incitanta pentru Business Objects si industria informatiilor de afaceri," a spus John Schwarz, CEO la Business Objects. "Piata informatiilor de afaceri continua sa se extinda, pe masura ce tot mai multi utilizatori adopta instrumentele si metodele analitice specifice BI. Acesta joaca într-o masura tot mai mare un rol strategic în majoritatea aspectelor operatiunilor de afaceri. Astept sa lucrez cu clientii, partenerii si angajastii nostri cand Business Objects îsi extinde pozitia dominanta în domeniul informatiilor de afaceri."

Despre Business Objects

Business Objects este principala companie de software pentru informatii de afaceri (BI - business intelligence). Cu peste 30.000 de clienti în întreaga lume, inclusiv peste 80% din grupul Fortune 500, Business Objects ajuta organizatiile sa-si formeze o mai buna perspectiva a afacerii proprii, sa-si îmbunatateasca procesul decizional si sa optimizeze performanta întreprinderii. Platforma de informatii de afaceri a companiei, BusinessObjects™ XI, ofera cea mai avansata si mai completa platforma pentru managementul performantei, planificare, raportare, interogare si analiza si integrarea datelor din domeniul BI. BusinessObjects XI include Crystal Reports®, standardul industrial pentru raportarea la nivel de întreprindere.

Business Objects a construit cea mai puternica si mai diversa comunitate de parteneri, oferind de asemenea servicii de consultanta si pregatire pentru a-si ajuta clientii sa-si implementeze în mod efcient proiectele în domeniul informatiilor de afaceri.

Business Objects are sedii paralele în San Jose, California, si Paris, Franta. Actiunile companiei sunt cotate atat la bursa Nasdaq (BOBJ), cat si la Euronext Paris (ISIN: FR0004026250 - BOB). Mai multe informatii despre Business Objects se pot gasi la www.businessobjects.com.

Despre Grupul Romsym


Business Intelligence Software Solutions parte a grupului Romsym este distribuitor autorizat al produselor Business Objects în Romania.
Romsym Data este prima companie romaneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din Romania, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali în: - solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme Open Source (Red Hat).
De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din Romania - centrul ITtraining, predate de specialisti cu înalta calificare, certificati international.

Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Romaneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.