Oracle va disponibiliza angajati Sun din Europa si Asia

Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de software, vrea sa faca disponibilizari in urma preluarii Sun Microsystems, in special in Europa si Asia, scrie BusinessWeek.
Oracle a anuntat ca taxele suplimentare pentru achizitia din acest an vor ajunge la 825 milioane dolari, aproximativ 650 milioane dolari fiind pentru plata bonificatiilor pentru disponibilizari.

Oracle a inceput sa instiinteze angajati afectati inca de la sfarsitul lunii mai. Reducerile vizeaza excesul de personal si va imbunatati eficienta.

Sun a inceput disponibilizarile inainte ca Oracle sa cumpere compania la inceputul acestui an si analistii au preconizat viitoare reduceri de personal la Oracle. De asemenea, analistii au mai spus la momentul preluarii ca Oracle va disponibiliza jumatate din personalul Sun pentru a reveni pe profit.

Directorul executiv al Oracle Larry Ellison a negat in luna ianuarie aceste stiri. “Nu vom face disponibilizari la Sun pentru a intra pe profit, vom conduce Sun spre profitabilitate”, a declarat Ellison la momentul respectiv.

Costurile suplimentare anuntate vor include 115 milioane dolari adresate costurilor pentru facilitati si peste 60 milioane dolari adresate costurilor de finalizare a contractelor. Acestea se adauga celor 325 milioane dolari pe care Oracle deja le-a anuntat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri