Compania produce echipamente de testare si masurare a retelelor de mare viteza, iar unul dintre clientii cheie ai japonezilor este grupul german de telecomunicatii Deutsche Telekom, care este prezent si pe piata locala prin Cosmote si Romtelecom.

Anritsu Solutions Romania ofera servicii de asigurare a calitatii pentru produse si solutii care monitorizeaza retelele de telefonie, iar pana la deschiderea unui birou local echipamentele companiei erau distribuite prin Romkatel.

Filiala din Romania este al cincilea birou european al Anritsu, compania mai avand reprezentante in Danemarca, Italia, Cehia si Slovacia.

„ Romania este parte a Comunitatii Europene, infrastrutura, faptul ca am vazut ca oamenii din IT si telecom sunt bine pregatiti, iar companii precum Nokia sau Ericsson investesc aici au fost cateva dintre motivele pentru care am ales sa deschidem aici o filiala”, a afirmat Gerald Ostheimer, managing director al Anritsu Denemarca si administrator al Anritsu Solutions Romania.

Citeste si:

Compania a deschis un birou cu noua angajati, dar in urmatoarea jumatate de an echipa va creste, insa oficialii Anritsu nu au oferit date exacte, precizand doar ca numarul va fi format din doua cifre si ca persoanele recrutate vor fi specialisti in software.

Doru Balas, directorul general al filialei Anritsu lucreaza in cadrul companiei din septembrie 2008, iar anterior a mai lucrat Romtelecom, Telefonica (in Germania si Cehia), T-Mobile (Germania) si Microsoft (Germania).

La nivel mondial Anritsu Corporation are aproape 3600 de angajati, iar intre aprilie 2009 si martie anul acesta a avut afaceri de aproximativ 640 de milioane de euro.