Monica Aluas, directorul general al Asbis Romania, unul dintre principalii jucatori pe piata locala de distributie, spera ca anul viitor compania va inregistra afaceri in crestere cu 10-15% fata de businessul estimat sa ajunga in acest an la circa 30 de milioane de euro. In 2009, Asbia a avut o cifra de afaceri de 17,3 milioane de euro.

„Nu stiu daca anul viitor va fi mai bine. De exemplu, anul acesta nu au fost proiecte in sectorul public, dar este posibil ca in 2011 sa apara investitii. Lumea este destul de pesimista pentru 2011, insa speram ca spre finalul anului sa fie o crestere”, a afirmat Monica Aluas(foto) in legatura cu evolutia pietei de distributie.

Ea a adaugat ca afacerile companiei ar putea reveni abia in 2012 la nivelul anului 2007, cel mai bun din 1998 de cand grupul cipriot Asbis are operatiuni in Romania. In prezent, compania are 45 de angajati.

In ceea ce priveste profitul, Aluas afirma ca acesta este intr-o situatie buna, dupa ce anul trecut compania a fost reorganizata. In 2009, distribuitorul a inregistrat pierderi nete de circa 770.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

In primele noua luni, compania a avut afaceri mai mari cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut ca urmare a diversificarii portofoliului de produse. Printre cele mai bine vandute produse se numara notebookurile, hard-diskurile si memoriile.

Asbis a lansat saptamana trecuta e-readerul Libretto PER5062B, conducerea companiei estimand vanzari de 300-500 de unitati pana la finalul acestui an si de 3000-4000 anul viitor. Produsul lansat de compania cipriota Prestigio costa 250 de euro (1.060 de lei).

Asbis distribuie produsele unor branduri precum Intel, AMD, Seagate, Samsung, Microsoft, Dell sau Toshiba, dar si propriile marci Canyon (periferice PC, accesorii pentru gaming, genti laptop, produse de retelistica si alte dispozitive periferice) si Prestigio (produse de stocare, GPS, nettop-uri si accesorii USB de lux). De altfel, Canyon si Prestigio sunt si cele mai profitabile produse pentru companie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Asbis Romania devine distribuitorul Toshiba Europe