Utilizatorii iPhone trebuie doar sa ataseze la propriul iPhone accesoriul iCarte oferit de Wireless Dynamics si disponibil fie la banca lor, fie la operatorul lor de telefonie mobila, apoi sa descarce aplicatia Visa Mobile aferenta pentru iCarte App din App Store. Accesoriul iCarte, compatibil cu iPhone 4, iPhone 3GS si iPhone3G pe iOS 3.1 sau variante mai avansate, este prevazut cu o antena si un element de siguranta integrat Secure Element unde cardul mobil Visa este pastrat in siguranta.

La randul lui, acest "card" functioneaza cu ajutorul unei aplicatii din App Store care permite efectuarea platilor pe iPhone. Dupa activarea cardului mobil Visa, consumatorii trebuie doar sa lanseze aplicatia si sa atinga cu iPhone-ul orice terminal POS din Europa prevazut cu functionalitatea contactless pentru a-si face cumparaturile, fara a mai fi nevoiti sa introduca si codul PIN.

Cardul este prevazut cu o masura de securitate constand intr-o limita agregata pentru tranzactiile contactless care se reconfigureaza automat prin introducerea codului PIN. Periodic, posesorii de carduri vor fi invitati sa tasteze codul PIN pentru a avea astfel garantia ca respectivul card se afla in posesia detinatorului real. De asemenea, introducerea codului PIN poate fi solicitata in cazul unor cumparaturi cu o valoare mai mare.

Primii utilizatori de iPhone care isi vor face cumparaturile direct de pe smartphone sunt turcii

Solutia Visa Europe a fost lansata pentru prima data in colaborare cu banca Yapi Kredi si cel mai mare operator de telefonie mobila din Turcia, Turkcell. Clientii Yapi Kredi care au un abonament de telefonie mobila de la Turkcell vor fi primii care isi vor putea face cumparaturile direct de pe propriul iPhone de la 40.000 de terminale POS cu functia contacless din Turcia, folosind accesoriul de plata iCarte.

Produsul este disponibil si in Marea Britanie in parteneriat cu FIS, un important furnizor de platforme pentru solutii preplatite, si Coventry Building Society. Pentru a extinde comercializarea accesoriului, Visa Europe va implica bancile membre si operatorii de telefonie mobila parteneri din Italia, Franta, Polonia, Spania, Elvetia, Turcia si Marea Britanie, tari in care infrastructura de plati contacless trece printr-un proces rapid de maturizare.

Citeste si:

"Testele realizate pe teritoriul Europei demonstreaza clar ca platile mobile contactless reprezinta o oferta atractiva pentru clienti. Avand in vedere ca disponibilitatea unei game largi de dispozitive mobile compatibile cu serviciile contactless ramane un obstacol major in calea adoptarii la scara larga, depasim aceasta situatie prin introducerea functionalitatii respective pentru telefoanele iPhone", a declarat Sandra Alzetta, SVP, director inovatii in cadrul Visa Europe.

41% dintre utilizatori ar fi dispusi sa foloseasca platile mobile Visa

Un studiu privind consumatorii europeni realizat de Visa Europe in Italia, Polonia, Turcia si Marea Britanie, la care au participat 4.200 de persoane, a confirmat cererea puternica de servicii de plati mobile contactless din partea consumatorilor, 41% dintre cei intervievati declarand ca ar fi „in mod cert” sau „probabil” dispusi sa foloseasca platile mobile Visa.

In cazul utilizatorilor de iPhone procentul a crescut puternic la 57%, fapt care dovedeste ca dispozitivul reprezinta metoda ideala prin care grupul tinta de utilizatori si consumatori de servicii mobile cu atitudini pozitive poate trece la tehnologii noi de plata.

Studiul, realizat de Incite Marketing Planning in perioada septembrie – octombrie 2010, a indicat si faptul ca 87% dintre utilizatorii iPhone participanti ar fi dispusi sa adopte un accesoriu care sa permita folosirea propriului telefon pentru efectuarea platilor mobile contacless.