Pretul la cacao a atins un nou maxim al ultimilor 32 de ani, de 3.729 dolari pe tona, din cauza violentelor care au loc pe Coasta de Fildes, care provoaca temeri legate de continuitatea livrarilor, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Cotatia cafelei este la randul ei in crestere, dupa ce saptamana trecuta a inregistrat cel mai ridicat nivel din peste 30 de ani.

"Piata se concentreaza pe situatia de pe Coasta de Fildes, care nu se imbunatateste", a declarat un analist de la o casa de brokeraj.

La ora 15:13 GMT, contractele ICE pentru cacaoa cu livrare in luna mai, destinate pietei americane, erau in crestere cu 52 de dolari, respectiv cu 1,4%, la 3.716 dolari tona, dupa maximul ultimilor 32 de ani atins in timpul tranzactiilor.

Contractele Liffe la bursa londoneza, pentru luna mai, au avansat cu 38 de lire sterline, sau 1,6%, la 2.384 lire sterline pe tona, dupa ce au inregistrat in timpul sedintei un varf al ultimelor sapte luni, de 2.392 lire.

Contractele la termen pentru cafea au fost cotate in crestere spre maximul ultimilor 30 de ani, de 2.7840 dolari livra, atins pe 22 februarie.

Piata cafelei arabica este influentata de deficitul boabelor de calitate din Columbia.

Contractele ICE pentru cafea arabica, destinate pietei americane, erau, la ora 15:22 GMT in crestere cu 2%, la 2.7490 dolari livra.

Contractele Liffe pentru cafeaua robusta cu livrare in luna mai au urcat cu 0,9%, la 2.384 dolari tona


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
5 to go castiga argintul intr-o competitie internationala