Numarul miliardarilor din Rusia a avut o crestere exploziva in decurs de un an, de la 62 la 101, potrivit clasamentului pentru 2011 publicat vineri de revista Forbes, in care magnatul Vladimir Lisin, presedintele grupului metalurgic NLMK, s-a mentinut pe prima pozitie, transmite AFP, citat de Mediafax.

In ultimele 12 luni, Lisin si-a marit averea cu 10 miliarde de dolari, la 24 miliarde de dolari, ca urmare a cresterii cotatiilor materiilor prime.

In urma sa se afla seful grupului metalurgic Severstal, Alexei Mordakov, a carui avere aproape s-a dublat, la 18,5 miliarde de dolari, si Mihail Prohorov, patronul fondului de investitii Onexim, cu o avere de 18 miliarde de dolari (13,4 miliarde dolari in 2010).

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, s-a plasat pe locul noua, cu o avere in crestere de la 11,2 miliarde de dolari la 13,4 miliarde de dolari.

Editia din Rusia a revistei Forbes a relatat ca averile celor 101 persoane incluse in top insumeaza 432 miliarde de dolari, comparativ cu 297 miliarde de dolari in anul precedent.

Clasamentul difera de un top publicat anterior de revista rusa Finans, in care pe primul loc se afla Lisin, urmat de Prohorov si omul de afaceri Aliser Usmanov.

In 2009, in perioada de varf a recesiunii mondiale, numarul miliardarilor Rusiei era de numai 32.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Explozie la un laborator care detine mostre de Ebola si variola