France Telecom, grupul francez care detine Orange Romania, vrea ca in urmatorii patru ani sa faca investitii majore in retea, sa creasca usor veniturile si sa majoreze profitul operational, a anunta operatorul.
Planurile de dezvoltare ale grupului, al patrulea operator telecom din Europa dupa capitalizare, cuprinde doua faze distincte: investitii majore in retea, o usoara majorare a veniturilor si profit operational stabil pana in 2013, urmata de o perioada de costuri mai reduse ale retelei si profituri operationale mai mari pana in 2015, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

De altfel, in ceea ce priveste investitiile in retea, France Telecom, principalul actionar al Orange Romania, cel mai mare operator de
telecomunicatii de pe piata locala, a anuntat recent ca va aloca in jur de 500-600 de milioane de euro pana in 2015 pentru modernizarea si extinderea retelei din Romania.

Pe de alta parte, la nivel global, conducerea France Telecom a anuntat ca profitul inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) se va stabiliza in 2013 la un nivel mai ridicat decat in acest an, iar ulterior va creste.

Grupul a promis ca va plati in anul acesta si in 2012 un dividend de 1,4 euro pe titlu, situandu-se astfel printre companiile cu cele mai mari randamente din sectorul telecom.

Mai multi specialisti din sectorul telecom au afirmat, insa, ca nu pun prea mare baza pe prognozele pentru 2014 si perioada urmatoare, intrucat transformarile majore de pe piata din Franta, fac dificila analiza perspectivelor de profitabilitate.

Totodata, analistii se tem ca grupul are mai putin spatiu pentru a reduce costurile comparativ cu rivalii, intrucat nu poate diminua numarul de angajati, din cauza unui val de sinucideri care au condus la demisia fostului director general in 2010.

Statul francez, cel mai mare actionar al companiei, nu priveste cu ochi buni concedierile, potrivit Reuters. In comparatie, Telefonica a anuntat, recent, planuri de a concedia 8.000 de angajati, in timp ce France Telecom vrea sa angajeze 10.000 in urmatorii ani. Compania are 180.000 de salariati in prezent.

Pentru a reduce costurile, grupul francez implementeaza un acord cu Deutsche Telekom, privind achizitii comune, cu scopul de a realiza economii de trei miliarde de euro pana in 2015.

France Telecom are operatiuni in 35 de tari si inregistreaza 215,9 milioane de clienti.

In Romania compania avea la finalul lui martie 10,3 milioane de clienti si afaceri de 222 de milioane de euro pentru primul trimestru al acestui an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri