Contributia la pachetul de salvare a Greciei va creste datoria de stat a Frantei cu circa 15 miliarde euro, a declarat premierul Francois Fillon, citat de Reuters si preluat de Mediafax.
Oficialul a aratat ca acordul convenit joi seara de liderii zonei euro garanteaza ca niciunul dintre cele 17 state membre ale zonei euro nu va intra in default (incapacitate de plata).

"Vom participa prin garantii. Este o crestere de 15 miliarde euro a datoriilor noastre de acum pana in 2014", a afirmat Fillon.

Cresterea datoriei accentueaza riscul ca guvernul francez sa-si depaseasca tintele privind datoria publica. Pentru sfarsitul anului viitor, executivul estimeaza o datorie publica de 86,9% din PIB.

Liderii zonei euro au incheiat joi un acord promovat de presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel, prin care Grecia va primi finantare externa de 109 miliarde euro de la UE si FMI, la care se adauga o contributie de circa 50 miliarde euro a creditorilor privati ai statului elen in perioada 2011-2014.

"Niciunui stat din zona euro nu i se va permite sa intre in default, datorita solidaritatii zonei euro. Cuplul franco-german a jucat inca odata un rol cheie in gasirea solutiilor potrivite la criza", a aratat premierul francez.

Fillon a aratat ca, desi contributia Frantei la acord va creste datoria de stat, impactul nu va fi resimtit de finantele publice franceze si guvernul va respecta tintele privind deficitul bugetar.

Guvernul francez vrea sa reduca deficitul bugetar de la 5,7% in acest an la 3% in 2013, iar anul viitor vor avea loc alegeri prezidentiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri