"Franta are incredere totala in soliditatea economiei americane si a fundamentelor sale, precum si in determinarea administratiei americane privind implementarea planului (de reducere a deficitului-n.r.) aprobat de Congres saptamana aceasta", a declarat Baroin, citat de Mediafax.

SUA au pierdut ratingul de top AAA din partea Standard&Poors, pentru prima data in istoria lor.

Agentia de evaluare financiara si-a jusitifcat decizia prin ingrijorarile cu privire la deficitul bugetului si datoriile SUA.

Citeste si:

"Nota Standard&Poors nu este decat un element de apreciere a situatiei financiare din Statele Unite", a declarat ministrul francez al Economiei, notand ca "celelalte doua agentii principale - Moody's si Fitch - au confirmat ratingul triplu A" al Statelor Unite.

In opinia lui Baroin, "aceasta decizie confirma ca toate marile tari dezvoltate se confrunta in prezent cu aceleasi mize prioritare: consolidarea cresterii si reducerea datoriei publice si private".

"Ministrii de Finante din cadrul G7 sunt in contact permanent pentru a monitoriza situatia pietelor si a discuta actiuni necesare", a conchis el.