Informatia a impins in sus actiunile pe bursa de la New York si a determinat aprecierea monedei euro, in pofida speculatiilor privind existenta unui astfel de acord.

O sursa oficiala europeana a declarat pentru Reuters ca nu a auzit de o asemenea intelegere.

Anterior, cancelarul german Angela Merkel a avertizat pietele si lumea sa nu se astepte la o solutie minune pentru criza datoriilor de stat la summit-ul UE de duminica.

Citeste si:

The Guardian a scris marti seara, citand inalte surse diplomatice europene, ca zona euro va sustine cresterea de cinci ori a resurselor Fondului European de Stabilitate Financiara, care va dispune astfel de 2.000 miliarde euro pentru sprijinirea guvernelor si bancilor, daca Grecia sau alta tara de la "periferia" zonei euro va intra in default (incapacitate de plata).

Ziarul britanic noteaza ca increderea ca planul va fi aprobat la summit-ul de duminica este in crestere, dupa ce Moody's a avertizat ca ar putea atribui perspectiva negativa ratingului triplu A al Frantei, din cauza costurilor ridicate care ar putae fi induse de necesitatea unei interventii pentru sprijinirea bancilor sau a altor state din zona euro.