Microsoft a reclamat Motorola Mobility la Comisia Europeana, pentru ca ar incerca sa blocheze vanzarile de computere personale si console de jocuri care au instalate aplicatiile sale informatice, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Motorola Mobility incalca un angajament de a licentia patente in termeni corecti si "cere ca Microsoft sa isi retraga produsele de pe piata", potrivit Microsoft.

Apple a facut o reclamatie similara la Bruxelles, referitoare la termenii licentelor acordate de Motorola Mobility.

"Microsoft a depus o plangere oficiala la Comisia Europeana impotriva Motorola Mobility. Am facut acest pas pentru ca Motorola Mobility incearca sa blocheze vanzarile de PC-uri cu sistem de operare Windows, de console Xbox si alte produse", se arata intr-un comunicat al Microsoft.

Motorola Mobility, Microsoft, Samsung Electronics si Apple sunt implicate in numeroase litigii in Europa, in conditiile cresterii cererii de aparate smartphone si tablete.

Reclamatiile facute la Comisia Europeana se refera la corectitudinea licentierii patentelor, care se bazeaza pe standarde comune sectorului IT.

Google, care a incheiat un acord de achizitie a Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, s-a angajat ca aceasta companie va acorda licente pentru patente in termeni corecti si rezonabili.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un gandac, problema in calea finantarii autostrazii Sibiu-Pitesti