Oficiali chinezi responsabili cu controlul calitatii produselor au inchis productia la o fabrica Coca Cola din regiunea Shanxi dupa ce au descoperit clor in bauturile racoritoare.

Inspectia care s-a desfasurat in luna aprilie anul curent a scos la iveala ca un lot de bauturi racoritoare produse in luna februarie continea clor, potrivit Wall Street Journal.

Acest lucru a fost posibil din cauza utilizarii in timpul productiei a unei surse de apa contaminata cu aceasta substanta. Drept urmare activitatea fabricii a fost oprita de catre reprezentantii sanitari.

Oficialii Coca Cola au declarat ca in respectivul lot s-a descoperit clor, insa intr-o concentratie mica, sub nivelul maxim admis de legislatia chineza si de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Clorul este folosit in procesul de purificare a apei , insa in cantitati ridicate poate periclita sanatatea.

Institutiile de control al calitatii produselor din China au inasprit controalele si amenzile dupa scandalul din 2008 cand sase copii au murit, iar 300.000 s-au imbolnavit dupa ce au consumat lapte care continea melamina.

China este o piata importanta pentru Coca Cola, fiind responsabila pentru 7% din vanzarile globale ale producatorului. Inca nu se cunoaste data la care fabrica isi poate relua activitatea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
O noua fabrica pentru modelele Logan si Duster