O purtatoare de cuvant a companiei britanice a anuntat ca noua politica de preturi va acoperi aproximativ 65 de destinatii si va afecta aproximativ sapte milioane locuri pe an.
       
"Aceasta nu este o campanie publicitara pe termen scurt ci un angajament pe termen lung", a declarat la randul sau directorul comercial de la British Airways, Martin George.
       
Astfel, un bilet dus pe ruta Londra-Manchester si Londra-Bordeaux va avea un pret de 29 lire sterline (42 de euro), cele pe ruta Londra-Amsterdam un pret de 32 lire, iar cel pe rutele Nisa, Napoli, Venetia si Barcelona un pret de 39 de lire sterline.
       
Noile tarife anuntate joi de BA sunt mai mari decat cele practicate de Ryanair si easyJet, insa includ si taxele, mancarea si bautura servita la bord, precum si transportul bagajelor.

In ultima perioada, British Airways a inceput sa simta concurenta oferita de companiile aeriene cu tarife reduse Ryanair si easyJet pe segmentul calatoriilor pe distante medii. in exercitiul fiscal 2005/2006, incheiat la sfarsitul lunii martie 2006, BA a transportat 2,31 milioane persoane in Marea Britanie si Europa, adica cu 1,7 procente mai putin decat in exercitiul fiscal 2004/2005.