Zeci de milioane de persoane din Los Angeles au ramas fara curent electric, duminica, din cauza caniculei, informeaza Rompres.

Retelele electrice au cedat in fata cererii sporite de electricitate data de canicula din vestul Californiei. Consecinta a fost ca 54.000 de persoane, atat locuinte cat si intreprinderi, conform cifrelor furnizate de companiile de electricitate.

Primarul orasului a facut apel la populatie sa economiseasca electricitate, in conditiile in care temperatura a depasit 40 grade Celsius in mai multe locuri ale regiunii. Sambata s-au inregistrat peste 48 grade Celsius la Woodland Hills, in vestul LA-ului.

Apelul a vizat in special companiile care utilizeaza la maxim aparatele de aer conditionat, a declarat primarul LA-ului, Antonio Villaraigosa.

Recordul de consum de electricitate a fost inregistrat vineri in California, valoarea fiind de 49.036 megawati insa Agentia Independenta a sistemului de electricitate din California (California-ISO) a estimat ca luni se vor consuma 52.000 de megawati.

In anul 2001, statul California a fost lovit de o criza de electricitate fara precedent, atribuita unei liberalizari ratate a acestui sector, autoritatile declarand atunci stare de urgenta.

Canicula a afectat de asemenea in ultimele zile, orasul New York, sudul, centrul si nord-estul SUA, temperaturile urcand la aproape 40 de grade Celsius.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri