Brigada, care apartine de Ministerul elen de Finante, a inspectat 2.639 de firme in primele sase luni ale anului, constatand peste 390.000 de incalcari ale codului fiscal de catre 1.882 dintre acestea, respectiv 54% din total.
Institutia a precizat ca numarul firmelor inspectate a fost mai mare decat tinta avuta in vedere, de 2.295 de companii.

Pe de alta parte, premierul Antonis Samaras a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute un mic pachet de reduceri ale taxelor, pentru a arata ca era indelungata si dureroasa de austeritate se apropie de sfarsit, arata Mediafax. In cadrul unui discurs anual sustinut la Salonic, unde liderii eleni prezinta de obicei politica loc economica, Samaras a spus ca economia elena va reveni la crestere in trimestrul al patrulea.

Era austeritatii s-a incheiat, dar trebuie sa avem grija sa nu recadem.

"Era austeritatii s-a incheiat, dar trebuie sa avem grija sa nu recadem. Acesta este anul in care putem sta pe picioarele noastre. Ranile se vindeca si privim catre un viitor mai bun", a spus Samars. Premierul a aratat ca o taxa pe consumul de pacura va fi redusa cu 30%, sub asteptarile de 50%, iar o taxa de solidaritate, care urma, initial, sa fie eliminata la sfarsitul acestui an, va fi mentinuta, dar va fi mai mica.

Samaras a adaugat ca grecii vor putea sa isi plateasca datoriile la fisc in mai multe transe, dar nu a oferit detalii.
El a justificat setul limitat de masuri fiscale prin faptul ca reducerea taxelor va avea loc treptat si a semnalat ca cea mai mare parte a schimbarilor vor avea loc dupa luna noiembrie.

Anunturile nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor populatiei, care au fost alimentate atat de scurgerile de informatii din guvern, cat si de declaratii din partea premierului, ca va prezenta un program de reducere a taxelor care ar urma sa fie aplicat din 2015. Totusi, Samaras a spus ca in cadrul masurilor analizate se mai afla reducerea impozitului pe profitul companiilor de la 26% la 15% si a impozitului pe veniturile populatiei de la 42% la 32%.