Numarul falimentelor in randul companiilor germane s-a redus in mai cu peste 8%

Numarul falimentelor corporatiste din Germania s-a redus cu peste 8 procente, in mai, conform cifrelor guvernamentale de vineri, fapt care subliniaza optimismul corelat celei mai mari economii europene.

Un total de 2.840 de companii au fost declarate in faliment, in luna mai, cu 8,4% mai putin decat in luna mai a anului trecut, a informat Oficiul Federal de Statistica. in primele cinci luni ale anului, 49.582 companii au falimentat, cu 11,8% mai putine decat in perioada similara a anului trecut, informeaza Rompres.

Aceste cifre reflecta trendul descrescator inceput din anul 2005, in cursul caruia s-au inregistrat cu 6% mai putine falimente in randul companiilor decat in anul 2004.

Cifre incurajatoare au fost anuntate si in privinta somajului. Astfel, numarul somerilor din Germania a scazut in iulie cu 12.000 de persoane, comparativ cu luna precedenta, ceea ce indica o revigorare a celei mai mari economii europene si in cazul pietei muncii.

Agentia Federala a Muncii a raportat o rata preliminara a somajului de 10,5 procente, neschimbata fata de iunie, un numar de 4,386 milioane persoane fiind inregistrate fara loc de munca. Datele subliniaza optimismul legat de economia germana, intr-o perioada in care, in mod normal, somajul creste, mai ales din cauza tinerilor care pleaca in vacanta. Este pentru prima oara de la reunificarea Germaniei cand numarul somerilor scade in iulie fata de iunie, in loc sa creasca.

Indicele de incredere al managerilor in mediul de afaceri din Germania este aproape de recordul ultimilor 15 ani, desi increderea investitorilor a scazut ca urmare a majorarii preturilor la petrol, a unui euro puternic precum si in asteptarea impactului viitoarelor majorari de taxe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri