Producatorii de echipament de securitate ar putea obtine beneficii datorita alertei de grad inalt din aeroporturi cauzat de complotul dejucat in Marea Britanie
Autoritatile au anuntat ca atacul planuit s-ar fi efectuat cu lichide chimice periculoase, ceea ce i-a determinat pe oficialii americani sa le interzica pasagerilor trasportarea de bauturi, sampoane si alte lichide comune. Consultantii pentru probleme de siguranta au declarat ca amenintarea ca oamenii sa transforme lichide obisnuite in arme ar putea sa aduca noi investitii in sistemele de securitate din aeroporturi, actiune in urma careia ar putea profita companiile, cum este producatorul de echipamente de aparare L-3 Communications Holdings sau General Electric, care dispune de o filiala producatoare de asemenea bunuri.

"Perioada in care teroristii amenintau doar cu o grenada in mana a trecut. Aceste actiuni se bazeaza acum pe explozibili mai sofisticati, cum sunt cei lichefiati", a spus analistul pe probleme de securitate de la firma de consultanta Frost & Sullivan, Matthew Farr, relateaza NewsIn. El a mai spus ca aceasta este o amenintare grava si ca ar trebui sa existe capacitatea de a contracara aceasta amenintare. Problema o constituie faptul ca nici cele mai avansate mecanisme de scanare nu pot detecta substantele explozibile, in stare lichida.

"Sistemele de securitate in care noi am investit, pana in prezent, nu sunt pregatite pentru o astfel de amenintare", a declarat vicepresedintele unei companii de securitate, Carl Rysdon. Compania sa produce sisteme de securitate pentru aeroporturi, care includ detectoarele de proximitate, sistemele video de monitorizare si dispozitivele de detectare a gazelor. "Tehnologia noastra recenta de scanare poate depista lichidul din bagajul cuiva, insa nu poate analiza natura acestuia", a mai spus Rysdon.

"Nu exista o modalitate de a distinge intre diferitele lichide, in acest moment", a mai adaugat el. Crearea unor noi echipamente de detectare va deveni prioritatea producatorilor din aceasta industrie, tinand cont de iminenta noilor amenintari, estimeaza analistii. "Din pacate, este genul de eveniment care-i determina pe oameni sa se gandeasca la aceste lucruri mai des", a spus directorul Eric Schoenstein, de la Jensen Investment Advisors, din Portland, statul american Oregon, companie detinatoare de actiuni GE.

Schoenstein a mai estimat ca GE, un lider in industria pentru echipamente de securitate, are un avantaj in dezvoltarea unor noi produse, in conditiile in care tehnologia pentru aceasta se suprapune cu cercetarile, in dezvoltare, pentru echipament medical. "Este cu siguranta o afacere care, din pacate, constituie o oportunitate de dezvoltare", a mai spus Schoenstein.

Reprezentantii General Electric au refuzat sa comenteze aceasta situatie. Valoarea actiunilor companiei a crescut cu 39 de centi pe unitate, ajungand la 32,67 de dolari, la inchiderea Bursei de Valori de la New York.

Producatorul de dispozitive de verificare a bagajelor calatorilor din marile aeroporturi, L-3, cu sediul la New York, a inregistrat o crestere a valorii actiunilor cu aproape 5%, pana la aproape 70 de dolari pe unitate. Valoarea actiunilor Honeywell, care, de asemenea, produce echipament de securitate, printr-o filiala a sa, a crescut cu 0,3%, pana la 37,24 dolari pe unitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri