Germania trebuie sa aiba o abordare unitara in privinta imigrantilor, afirma cancelarul Angela Merkel, oferind asigurari ca venirea masiva a extracomunitarilor ofera avantaje economiei germane si ca tara poate face fata valului de refugiati, informeaza The Wall Street Journal.

"Nu exista niciun dubiu: afluxul de imigranti va necesita eforturi mari din partea noastra. Va necesita timp, energie si fonduri, mai ales pentru integrarea permanenta a acestor oameni", a declarat Merkel, conform Mediafax.

"Germania trebuie sa traga invataminte din erorile trecutului; oricine vrea sa traiasca in Germania trebuie sa respecte valorile germane, traditiile, legile si limba, acestea fiind conditii pentru o coabitare marcata de respect", a subliniat Merkel.

"Sunt convinsa ca, daca vom avea abordarea corecta, actuala sarcina majora de integrare a atat de multi oameni va fi o oportunitate pentru viitor, pentru ca noi avem un angajament civic maret si un concept complet de masuri politice", a insistat liderul de la Berlin.

"Orice tara beneficiaza intotdeauna de pe urma imigratiei de succes, atat pe plan economic, cat si la nivel social", a dat asigurari Angela Merkel.

Peste jumatate dintre germani...
Citeste si: Refugiatii, considerati cea mai mare problema a Germaniei

Guvernul Angela Merkel s-a expus criticilor dure atat la nivel intern, cat si la nivel european pentru ca a avut o atitudine de incurajare a imigrantilor extracomunitari. In Germania au ajuns, in 2015, 1,1 milioane de imigranti, in principal din Orientul Mijlociu si din nordul Africii. Pe fondul criticilor, popularitatea Angelei Merkel a scazut in ultimele luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Turcia, un subiect sensibil pe agenda lumii (II)