Frauda record de 7,6 miliarde de dolari inregistrata in China

Politia din China a arestat 21 de persoane implicate in activitatile platformei de creditare peer-to-peer (persoana la persoana) Ezubao, o schema Ponzi in care au fost atrase fonduri de circa 50 de miliarde de yuani (7,6 miliarde de dolari) de la aproximativ 900.000 de investitori.

Peste 95% dintre proiectele de pe platforma de finantare au fost false, potrivit agentiei de presa Xinhua, citata de publicatia britanica The Guardian , conform Mediafax.

Printre cei arestati se afla si Ding Ning, cel care a lansat Ezubao in iulie 2014. Aceasta este cea mai mare inselatorie descoperita pana in prezent in China in sectorul de creditare persoana la persoana, care s-a dezvoltat puternic in ultimii ani si a ramas in mare masura nereglementat.

Politia a folosit doua excavatoare pentru a dezgropa aproximativ 1.200 de registre contabile ale Ezubao, ingropate de conducerea companiei, potrivit Xinhua, preluata de Financial Times.

Site-ul web al Ezubao a fost oprit, iar birourile din Beijing ale Yucheng Group, companie al carei presedinte este Ding Ning, au fost de asemenea inchise.

Citeste si:
OMS anunță noi studii: Wuhan ar putea să nu fie locul de origine...
OMS anunță noi studii: Wuhan...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri