Cel mai recent clasament al celor mai bogate 100 de persoane din Ungaria este condusa din nou de directorul executiv al OTP Bank, Sandor Csanyi, a carui avere este estimata la aproximativ 90 miliarde forinti (328 milioane euro), informeaza MTI citat de Rompres. Pe locul doi se situeaza managerul imobiliar Sandor Demjan, cu 80 miliarde forinti (292 milioane euro), dupa o crestere de aproape 20 procente in ultimul an.

Lista reflecta schimbarile economice din Ungaria, cresterea continua din sectorul imobiliar favorizand investitiile din acest sector, in timp ce investitorii din sectorul farmaceutic, puternic dezvoltat in Ungaria, si-au vazut averea scazand, in acest an.

Un numar de 27 de persoane si-au pierdut locurile din top 100 din anul 2002, printre acestia fiind si actualul premier Ferenc Gyurcsany si ministrul economiei Janos Koka. In anul 2002, Gyurcsany era pe locul 50, cu 3,5 miliarde forinti, iar Koka era pe locul 88, cu 2,5 miliarde forinti.

Cei mai bogati maghiari, nici in top 10 autohton

Averea celor mai bogati cetateni este unul din putinele capitole la care Ungaria este devansata de Romania. Astfel, directorul executiv al OTP Bank nu s-ar clasa in randul celor mai bogati 10 oameni din Romania, potrivit unui clasament al celor mai bogati 100 oameni de afaceri est-europeni realizat de publicatia poloneza Wprost.

Romanul creditat cu cea mai mare avere este Ion Tiriac, care poseda dupa estimatiile publicatiei amintite aproximativ 900 de milioane de dolari. El este urmat de omul de afaceri Iosif Constantin Dragan, cu o averea estimata la 850 de milioane de dolari.

Pe urmatoarele pozitii ale clasamentului autohton ii regasim pe fratii Micula, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vantu sau George Becali, directorul executiv al OTP Bank, Sandor Csanyi, avand o avere mai mica decat al celui clasat pe treapta a zecea a clasamentului romanesc, si anume Dan Voiculescu.