Mexic a deschis centre de ajutorare in toate cele 50 de consulate din Statele Unite, sambata, cu scopul de a-si apara cetatenii, a anuntat Guvernul mexican, ingrijorat de o consolidare a masurilor impotriva imigratiei ilegale ale administratiei presedintelui Donald Trump, relateaza Reuters.

Ministrul mexican de Externe Luis Videgaray a indemnat Guvernul american sa respecte drepturile mexicanilor si sa permita o cale de intrare in legalitate a imigrantilor fara forme legale, scrie News.ro. Cu toate acestea, Videgaray adauga: "Noi nu promovam ilegalitatea", potrivit unei inregistrari video difuzate la Consulatul Mexicului de la New York, furnizate de Ministerul de Externe, in care afirma ca Mexicul sustine respectarea legii, dar si a drepturilor omului.

Donald Trump a emis decrete, in prima luna de la instalarea in functie, in vederea consolidarii procedurilor de expulzare, dupa ce a promis in campanie ca va lupta impotriva imigratiei ilegale si ca va construi un zid la frontiera americano-mexicana. ”In prezent ne confruntam cu o situatie care poate reprezenta, in mod paradoxal, o oportunitate, dupa ce un Guvern vrea sa aplice legea mai dur”, a apreciat Videgaray.

”Este tot mai evident ca aplicarea legii, care constituie obligatia fiecarui stat, va implica pagube economice reale acestei tari, ceea ce releva necesitatea unei reforme a imigratiei care sa solutioneze o data pentru totdeauna statutul legal al oamenilor”, a adaugat el. Centrul de Cercetare Pew estimeaza ca in Statele Unite traiesc sase milioane de mexicani fara forme legale.

Videgaray le-a transmis ”ingrijorarea si iritarea” sa fata de noile politici ale lui Donald Trump noilor secretari de Stat Rex Tillerson si pentru Securitate Interna John Kelly, care au efectuat luna trecuta vizite in Mexic pentru a discuta despre imigratie si securitate.

Sursa foto: CREATISTA / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri