Candidata de extrema-dreapta Marine Le Pen si-a recunoscut infrangerea in cursa pentru Elysee, in discursul rostit duminica seara, la scurt timp dupa inchiderea urnelor, i-a urat noroc contracandidatului sau Emmanuel Macron si a incercat sa mobilizeze electoratul Frontului National pentru alegerile legislative din iunie.

Francezii au ales un nou presedinte al Republicii si au votat pentru continuitate”, a afirmat candidata Frontului National, potrivit News.ro.

Ea a anuntat ca a discutat cu Macron pentru a-l felicita si i-a urat noroc pentru a face fata “provocarilor cu care se confrunta Franta”.

“Vreau sa le multumesc celor 11 milioane de francezi care mi-au acordat vocea si increderea lor, precum si militantilor care m-au sustinut si insotit pe tot parcursul campaniei”, a spus ea.

Le Pen a afirmat ca votul “istoric” din Franta au facut din formatiunea sa principala forta de opozitie din tara.

Ciolos a castigat sustinerea...
Citeste si: Ciolos a castigat sustinerea lui Macron pentru sefia Reinnoim Europa

Ea a admis, insa, ca Frontul National trebuie sa se reinnoiasca pentru a se ridica la inaltimea asteptarilor francezilor.

Discursul, care a durat aproximativ patru minute, a fost, practic, un apel de mobilizare a electoratului pentru alegerile legislative din 8 iunie.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Emmanuel Macron, un "OZN politic", este noul presedinte al Frantei