Presedintele consiliului de administratie al Visa International a parasit compania

Presedintele consiliului de administratie al Visa International, Christopher Rodrigues, a parasit compania, la o luna dupa ce a aflat ca nu va conduce Visa dupa listarea la bursa.

Christopher Rodrigues, in varsta de 57 de ani, preluase conducerea Visa International, in iunie 2004, dupa ce detinuse, anterior, tot functia de presedinte al consiliului de administratie al companiei britanice Bradford & Bingley Plc.
Purtatorul de cuvant al Visa International, Simon Barker, a anuntat ca Rodrigues vrea sa se intoarca in Marea Britanie, fiind interesat de turism, informeaza NewsIn.

Visa International, cu sediul central la San Francisco, anuntase, la data de 11 octombrie, planurile de restructurare a companiei, care se va numi Visa Inc. Noua companie vrea sa faca o oferta publica initiala si s-a oferit sa contribuie la extinderea fondurilor si la facturile juridice mari.

Compania rivala MasterCard Inc lansase, la data de 24 mai, o oferta publica initiala in valoare de 2,4 miliarde de dolari. Actiunile MasterCard inregistrasera cotatia de 39 de dolari, care intre timp este mai mult decat dubla.

Responsabilitatile lui Rodrigues la conducerea Visa International vor fi preluate de directorul administrativ al companiei, Ken Sommer, a precizat purtatorul de cuvant al companiei. Pozitia de director executiv nu va mai exista dupa restructurare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Biden anunță că SUA vor reveni în cadrul OMS în "prima zi" a președinției sale
Setari Cookie-uri