Un numar de 22 state din Uniunea Europeana au semnat o declaratie privind stabilirea unui parteneriat european pentru implementarea tehnologiei blockchain, conform unui comunicat de presa al Comisiei Europene.

Aceasta initiativa face parte dintr-o strategie a Uniunii Europene care vrea sa faca din batranul continent un lider in domeniul inovarii, prin dezvoltarea mai multor proiecte ce au la baza tehnologia blockchain.

Reprezentantii Comisiei Europene descriu parteneriatul intre statele membre ca fiind “un mijloc de cooperare destinat schimbului de experienta si expertiza in domeniul tehnic si de reglementare". Aceasta initiativa va pregati tarile semnatare pentru lansarea mai multor proiecte blockchain la nivelul unei piete unice digitale de care va beneficia atat sectorul public cat si cel privat.

"Toate serviciile publice vor folosi in viitor tehnologia blockchain. Aceasta reprezinta o mare oportunitate pentru ca Europa si statele membre sa isi regandeasca sistemele informationale, sa promoveze increderea utilizatorilor si protectia datelor cu caracter personal, sa contribuie la crearea de noi oportunitati de afaceri si sa creeze noi domenii de leadership, de care sa beneficieze cetatenii, serviciile publice si companiile. Parteneriatul lansat astazi permite statelor membre sa colaboreze cu Comisia Europeana pentru a transforma potentialul enorm al tehnologiei blockchain in servicii mai bune pentru cetateni", a declarat Mariya Gabriel, comisarul european pentru economia si societatea digitala.

Comisia invita statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European care nu au semnat acordul, Romania fiind una dintre ele, sa se alature acestui parteneriat.

Sursa foto: symbiot / Shutterstock.com

New PODCAST Alert << Future Banking >>

New PODCAST Alert << Future Banking >>

Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Crowdfunding: Cum vrea UE sa reglementeze metoda de finantare