Westinghouse, subsidiara a Toshiba Corp., a castigat un contract privind constructia a patru reactoare nucleare in China, valoarea acestuia fiind de opt miliarde de dolari, scrie presa internationala. Westinghouse a castigat cel mai mare contract nuclear din istorie dupa ce a facut o oferta mai buna decat compania franceza Areva SA si cea rusa AtomStroyExport.

Contractul a fost semnat dupa doi ani de negocieri, un factor determinant fiind si imbunatatirea relatiilor japonezo-chineze. Acest contract va avea influente pozitive si asupra economiei americane, Westinghouse, companie aflata pe teritoriul SUA, urmand sa angajeze peste 5.000 de persoane pentru constructia celor patru reactoare.

Cererea de centrale nucleare este in crestere, avand in vedere reducerea stocurilor de combustibili traditionali. Astfel, International Energy Agency estimeaza ca peste 200 de miliarde de dolari vor fi cheltuiti pana in 2030 pentru constructia de centrale nucleare, tot mai multe state fiind dispuse sa plateasca sume considerabile pentru a isi asigura energia necesara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri