Uniunea Europeană i-a cerut noului guvern israelian, într-o declaraţie, să renunţe la proiectele de anexare în Cisiordania şi i-a reamintit statului evreu necesitatea de a respecta dreptul internaţional.

”Îi solicităm stăruitor Israelului să se abţină de la orice decizie unilaterală care ar conduce la anexarea oricărui teritoriu palestinian ocupat şi care ar fi, ca atare, contrară dreptului internaţional”, subliniază declaraţia Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, scrie G4Media.

”Salut faptul că 25 de state membre ale Uniunii Europene au susţinut această declaraţie, care este rezultatul unei iniţiative pe care am luat-o pe 12 mai cu colegul meu irlandez Simon Coveney”, a afirmat, la rândul său, şeful diplomaţiei luxemburgheze Jean Asselborn.

Acesta şi-a exprimat regretul că două state membre nu au răspuns apelului ”pe un subiect atât de important pentru credibilitatea” politicii externe a UE.

Austria şi Ungaria au refuzat să subscrie la declaraţia respectivă în cadrul videoconferinţei miniştrilor de externe europeni, desfăşurată la 15 mai.

Acordul de coaliţie semnat de premierul Benjamin Netanyahu, liderul blocului de dreapta Likud, şi de Benny Gantz, din partea alianţei Albastru-Alb, prevede că prim-ministrul poate cere guvernului şi parlamentului să voteze anexarea oricând după 1 iulie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri