În oraşul chinez Shenzhen, autorităţile au detectat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate importate din Brazilia, informează presa locală citată de EFE, potrivit Agerpres.

Centrul local pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a precizat că a găsit urmele pe suprafaţa unuia dintre produse şi că testele de acid nucleic viral prezent în probă au ieşit pozitive, potrivit ziarului Global Times.

Prin urmare, întregul personal care ar fi putut intra în contact cu acest produs a fost supus testelor COVID-19 care deocamdată au ieşit negative.

Pe de altă parte, loturile vândute din acest produs au fost date în urmărire şi confiscate de autorităţi, potrivit ziarului.

Autorităţile au recomandat consumatorilor să fie atenţi când cumpără carne şi fructe de mare din import şi "să fie precauţi pentru a reduce riscurile de infecţie".

Nu este primul caz de acest fel, având în vedere că miercuri, în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate din Ecuador, în timp ce în oraşul portuar Shandong au fost detectate urme pe ambalajul unor peşti congelaţi.

În data de 10 iulie, China a suspendat importurile de creveţi albi congelaţi de la trei firme ecuadoriene după ce au fost descoperite resturi ale virusului pe ambalajele acestora, anunţase atunci Administraţia Generală a Vămilor.

Televiziunea naţională CCTV a informat că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelator după ce le achiziţionase şi că toate localurile din oraş care comandaseră astfel de produse au fost sigilate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri