Președintele Franței, Emmanuel Macron, este așteptat ca, în această seara, la ora 20:00, să anunțe o posibilă intrare într-o a doua perioadă de carantină națională. Decizia vine după ce Franța a atins un nou record al deceselor, potrivit metro.co.uk.

Franța se confruntă cu un al doilea val pandemic mult mai puternic decât primul, iar potrivit calculelor cercetătorilor, Marea Britanie ar urma să facă față acelorași recorduri înregistrate pe teritoriul francez.

În prezent, în Franța sunt raportate mai mult de 350 de cazuri noi la 100.000 de persoane, săptămânal, cu rată de pozitivare de 18%.

În plus, Franța este considerată a treia țară europeană cu o mortalitate ridicată, pe 27 octombrie înregistrând 523 de decese, fiind cel mai mare număr raportat din aprilie.

Cadrele medicale vobesc și ele despre presiunea din sistemul medical, paturile dedicate tratării pacienților cu COVID-19 fiind ocupate în proporție de 54%.

Presa locală este de părere că Franța se apropie de un nou lockdown. În schimb, e posibil ca președintele să anunțe noi restricții de circulație și să extindă starea de alertă la nivelul întregii țări. Cât despre un nou lockdown, măsurile ce vor trebui respectate vor fi mai ”blânde” decât cele impuse în primăvară.

Deși un posibil lockdown, Guvernul încearcă să mențină școlile deschise.

În prezent, în Franța, portul măștii este obligatoriu chiar și în spațiile deschise.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri