Adio sărbători la schi. Italienii nu vor mai putea să plece la munte de Crăciun

Italienii nu vor mai putea să-şi petreacă vacanţa de Crăciun la schi din cauza pandemiei de COVID-19, a avertizat premierul italian Giuseppe Conte, relatează Agerpres.

"Nu este posibil să permitem sărbătorile la schi, pentru că dacă am face-o ar exista un al treilea val (al pandemiei)", a mai spus luni Giuseppe Conte într-un interviu acordat televiziunii La7.

El a declarat că a pledat pentru "coordonare europeană" pe această temă, în discuţiile recente cu cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.

Staţiunile de schi din Italia generează venituri anuale de circa 11 miliarde de euro (13,06 miliarde de dolari), dintre care o treime provin din vacanţele petrecute de italieni în Alpi şi Dolomiţi de Crăciun şi Anul Nou, notează Reuters.

"Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe", a declarat marţi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera.

Citeste si:
Italia blochează accesul la Tik Tok pentru cei a căror vârstă nu e...
Italia blochează accesul la...

"Nu puteţi interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia) şi permite accesul în Carintia (Austria). Ar fi o glumă inacceptabilă", a mai spus Zaia.

Veneto şi alte regiuni din nordul Italiei, inclusiv Liguria, au cerut redeschiderea pârtiilor de schi italiene, cu respectarea regulilor specifice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, pentru a salva sezonul turistic de iarnă.

Închiderea staţiunilor de schi "ar pune în pericol 120.000 de locuri de muncă", a declarat preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, pe Facebook.

Italia a raportat luni 630 de decese asociate COVID-19, numărul total al morţilor depăşind în prezent 50.000.

Citeste si:
Posibilă închidere a tuturor staţiunilor de schi; Austria se opune...
Posibilă închidere a tuturor...

Numeroase regiuni italiene se află sub un lockdown parţial pentru a încerca să stopeze pandemia de coronavirus, restricţiile urmând să rămână în vigoare până pe cel puţin 3 decembrie.

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri