Grupul francez de retail Carrefour, al carui presedinte, Luc Vandevelde, a demisionat miercuri din cauza unor neintelegeri cu cel mai mare actionar, a anuntat o majorare cu 4,6% a profitului operational obtinut in 2006, confirmand asteptarile pietei.

Carrefour a precizat ca profitul operational s-a ridicat anul trecut la 3,274 miliarde euro (4,03 miliarde dolari). Profitul net inregistrat in 2006 a crescut cu 3,3%, iar dividendul a fost majorat cu 3%, pana la 1,03 euro pe actiune.

Directorul executiv al Carrefour, Jose Luis Duran, a declarat ca "piata franceza ramane dificila" in 2007.

Presedintele Carrefour a fost inlocuit miercuri de Robert Halley, a carui familie este principalul actional al grupului de retail. Analistii din piata spun ca pozitia lui Vandevelde a fost amenintata dupa ce acesta a plecat de la holdingul familiei Halley si a cumparat actiuni la Carrefour ceea ce a incurajat speculatiile cu privire la o tentativa de preluare.

Un fond de investitii american, Colony Capital impreuna cu miliardarul francez Bernard Arnault, direcotul executiv al LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA si cea mai bogata persoana din Franta, au cumparat o participatie de 9% din Carrefour.