Qatar Airways vrea sa cumpere 80 de aeronave Airbus A350 pentru 17,2 miliarde dolari

Compania de aviatie Qatar Airways intentioneaza sa achizitioneze 80 de aeronave de cursa lunga Airbus A350, comanda ce s-ar ridica la 17,2 miliarde dolari, a anuntat joi directorul companiei din Qatar intr-un interviu acordat cotidianului Financial Times, potrivit NewsIn.

"Suntem gata de a semna o scrisoare de intentie" in acest sens "si vom semna un contract pana la jumatatea anului 2007", a declarat directorul general al companiei din Qatar, Akbar Al Baker , pentru cotidianul economic britanic.

Semnarea formala a contractului ar putea avea loc cu ocazia salonului aeronautic din Paris-Le Bourget din luna iunie. Daca va fi confirmata, aceasta comanda ar fi una dintre cele mai importante din istoria producatorului european de aeronave.

Noul program ce productie, ale carui costuri sunt estimate la zece miliarde de euro, al aeronavei A350XWB, a fost lansat in luna decembrie 2006 pentru a concura direct cu aeronava 787 Dreamliner a grupului american Boeing. In plus, compania Qatar Airways, care a plasat deja doua comenzi ferme pentru aeronava gigant A380 va mai converti doua optiuni in comenzi ferme, a adaugat Al Baker.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri