Un \"guru\" al investitiilor in bunurile de larg consum, Jim Rogers, a declarat ca se asteapta ca pretul petrolului sa atinga nivelul de 100 de dolari pe baril, aceasta tendinta facand parte din perioada caracterizata de cererea substantiala prin care trec aceste bunuri, relateaza Reuters citat de NewsIn.
Avand in vedere ca descoperirile de noi rezerve de petrol abia tin pasul cu cererea mondiala de petrol din partea economiilor in curs de dezvoltare precum India si China, Rogers a precizat ca pretul petrolului va depasi nivele istorice.

"Singurele surprize vor fi nivelul la care vor creste si cat timp se vor mentine la acele nivele. Nivelul maxim pe care l-ar putea atinge pretul petrolului va fi de 100 de dolari pe baril", a declarat Rogers prezent la Summitul Reuters Hedge Funds and Private Equity.

"Cu siguranta vom depasi maximele istorice", a adaugat Rogers, care a devenit faimos dupa crearea impreuna cu miliardarul George Soros a fondului privat de invetitii Quantum Fund in anii 1970.

Pretul petrolului a atins nivelul maxim de peste 78 dolari pe baril in luna iulie a anului trecut pe fondul ingrijorarilor legate de livari, scazand apoi pana la nivelul de 62 de dolari pe baril, atins momentan.

Rogers, care mai este cunoscut pentru crearea indicelui Rogers International Commodity Index. a mai precizat ca bunurile de larg consum trec, incepand cu anii 1990, printr-o perioada caracterizata de cerere substantiala, aceasta perioada putand continua pana in 2022, atunci cand estimeaza ca preturile se vor stabiliza.

"Daca petrolul va creste peste 200 de dolari pe baril, atunci se vor face sapaturi si pe peluza Casei Albe. Daca va trece peste 300 de dolari pe baril, atunci se vor face sapaturi si in Buckingham Palace", a declarat Rogers, adaugand ca "aceasta tendinta de crestere va disparea odata, insa mai este mult pana atunci".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri