Italia a atins obiectivul de a vaccina pe deplin 80% din populația cu vârsta peste 12 ani împotriva COVID-19, conform datelor oficiale, realizând un obiectiv pe care Roma și-l fixase ca punct de siguranță, au arătat datele guvernamentale, preluate de Reuters.

45.737.346 s-au vaccinat până la data de 9 octombrie cu prima doză a vaccinului COVID-19, în timp ce 43.229.551 de locuitori ai Italiei s-au imunizat cu schema completă. În total au fost administrate 86.201.755 de doze de vaccin, potrivit datelor regăsite pe site-ul oficial al Guvernului italian.

Cu toate acestea, mii de oameni protestează pe străzile din Roma pentru că nu sunt de acord cu introducerea certificatului de vaccinare.

Peste 10.000 de oameni au ieșit să protesteze la Roma, nemulțumiți de noile restricții impuse celor nevaccinați. Cea mai mare nemulțumiri a italienilor este că trebuie să prezinte certificatul verde care atestă că s-au vaccinat, la locul de muncă, o măsură care se va aplica începând cu 15 octombrie și pe care italienii ieșiți în stradă o consideră discriminatorie.

Violențe pe străzile din Roma

Protestele au devenit din ce în ce mai violente în timpul zilei, poliția aruncând bastoane asupra manifestanților sau folosind tunuri de apă și spray-uri de piper pentru a împinge mulțimea înapoi, în contextul în care mai multe grupuri începeau să spargă barierele puse de polițiști. Totodată, forțele de ordine au intervenit în mulțime pentru a o dispersa, folosindu-se și de tunuri cu apă, dar și de gaze lacrimogene.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri