O femeie din Lapland, cea mai nordică regiune din Finlanda, a devenit cunoscută după a postat un video pe o rețea socială cu sania sa condusă de reni. Janita Kenttälä a motivat că a ales acest mijloc de transport deoarece e mai puțin poluant și e mai ieftin.

”Când prețul combustibulului depășește 2 euro pe litru și locuiești în Lapland, orice distanță e lungă și dificil de parcurs”, a menționat Kenttälä în videoul care a strând peste 600.000 de aprecieri și 4.700 de comentarii. Videoul a fost filmat în timp ce femeia se ducea la supermarket, scrie Futurism.

În video, femeia este îmbrăcată tradițional, purtând haine specifice zonei.

Bineînțeles, comentariile amuzante nu au întârziat să apară, un internaut fiind curios câți morcovi pe kilometru consumă un astfel de model, făcând trimitere la Solina, renul în vârstă de trei ani.

Potrivit statisticilor, benzina din Finlanda costa până la 8 dolari pe litru la începutul lunii ianuarie 2022. Dacă, așa cum spune Kenttälä, mulți rezidenți trebuie să călătorească pe distanțe lungi chiar și pentru a ajunge la un magazin alimentar, este ușor de înțeles de ce un astfel de mijloc de transport e de preferat.

În plus, e o alternativă prietenoasă în ceea ce privește mediul înconjurător.

Kenttälä, președintele și COO al companiei de turism din Laponia, Eanan, caută mereu modalități de a-și face afacerea mai eficientă și mai ecologică, deoarece „natura este totul” pentru ea. Echipa folosește reni și câini de sanie husky pentru excursiile lor.

Sursa foto: Janita Kenttälä/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri