Compania germană Robert Bosch GmbH a anunțat că își închide operațiunile în Federația Rusă. Decizia a fost luată după ce Ucraina a anunțat că Rusia folosește piese Bosch în echipamentele sale militare.

Compania a subliniat că utilizarea pieselor de schimb Bosch în scopuri „non-civile” încalcă politica sa.

„Din cauza indiciilor că produsele Bosch ar fi putut fi utilizate în scopuri non-civile, cu încălcarea acordurilor locale, am încetat să furnizăm componente pentru camioane către Rusia și clienții ruși”, a anunțat compania Bosch într-un comunicat.

Compania ar putea opri complet producția la fabricile rusești, inclusiv la o fabrică de bunuri de uz casnic din Sankt Petersburg.

Potrivit Der Spiegel, Ministerul German al Economiei și Mediului a lansat o investigație asupra Bosch, deoarece exportul de bunuri cu dublă utilizare în Rusia a fost interzis de Uniunea Europeană în 2014, ca parte a sancțiunilor pentru anexarea Peninsulei Crimeea . Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmtro Kuleba, a declarat anterior că Bosch furnizează aceste componente armatei ruse de „ani”.

Anul trecut, Bosch a anunțat că are în vedere deschiderea unei fabrici de scule electrice în Ucraina.

Compania Bosch GmbH este cel mai mare producător de piese auto din Europa și unul dintre cei mai mari producători mondiali de aprindere automată, injecție de combustibil și sisteme de frânare antiblocare. Compania produce, de asemenea, echipamente industriale hidraulice și pneumatice, echipamente și sisteme de telecomunicații, scule electrice, electrocasnice, aparate de radio, televizoare și echipamente audio-vizuale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri