Mai multe filmări cu o rachetă care ar fi fost lansată de ruși și care a făcut cale întoarsă lovind baza din care a fost trimisă au devenit virale pe rețeaua socială Twitter.

Lansarea ar fi avut loc, conform postărilor de pe Twitter, în localitatea Alcevsk, ocupată de ruși, din regiunea Lugansk.

Așa cum se poate vedea în filmările de mai jos, racheta se întoarce în punctul din care a fost lansată, declanșând o explozie puternică. Incidentul nu a fost confirmat încă de niciuna dintre părțile aflate în conflict.

Estul Ucrainei este scena unor lupte acerbe a armatei conduse de Volodimir Zelenski împotriva rușilor, forțele ucrainene primind în ziua publicării acestei știri ordinul de a se retrage din orașul Severodonțk.

Cucerirea Severodoneţk, din regiunea Lugansk, reprezintă o etapă crucială în planul rus de cucerire a bazinului industrial Donbas, deţinut deja parţial de separatiştii pro-ruşi din 2014.

"Forţele armate ucrainene vor trebui să se retragă din Severodoneţk. Au primit ordinul", a scris pe Telegram Serghei Gaidai guvernatorul regiunii Lugansk, unde se află această localitate strategică.

"Nu mai are sens să rămânem pe poziţii care au fost bombardate constant luni de zile", a adăugat el.

Oraşul a fost "aproape redus la ruine" din cauza bombardamentelor continue, a mai spus oficialul ucrainean, conform Agerpres.ro.

"Toată infrastructura esenţială a fost distrusă. 90% din oraş este avariat, 80% din case vor trebui dărâmate", a estimat el.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri