Tesla este gata să se extindă dincolo de producția de mașini electrice și să înceapă și dezvoltarea de roboți umanoizi, iar primul prototip al unui asemenea model ar putea fi prezentat la finele lunii septembrie, relatează fortune.com.

Compania lui Elon Musk are în plan să lanseze mii de roboți, numiți „Tesla Bot” sau „Optimus”, în fabricile sale, dar vor putea fi folosiți și în alte scopuri.

Tesla a anunțat pe site-ul oficial că este în căutare de specialiști pe care să-i angajeze în vederea producției de roboți, lista cuprinzând nici mai mult nici mai puțin de 16 tipuri poziții diferite, dar și 2 internship-uri dedicate dezvoltării Tesla Bot.

Compania lui Elon Musk a anunțat planurile pentru roboți încă din luna august a anului trecut, în cadrul evenimentului AI Day, organizat de Tesla, dar pe 30 septembrie compania ar putea prezenta un prototip al robotului umanoid pe care-l dezvoltă.

Tesla folosește deja roboți în procesul său de producție. Mulți producători de automobile, inclusiv Honda din Japonia, au încercat să construiască roboți umanoizi, dar niciunul nu a fost comercializat.

Citește și: România va avea primii roboți de stingere a incendiilor în zone periculoase

În luna ianuarie, Musk le-a spus investitorilor companiei sale că roboții umanoizi vor fi folosiți în fabricile Tesla, „pentru a muta componente în jurul fabricii sau ceva de genul acesta”. El a spus că roboții Optimus au „potențialul de a fi deveni mai importanți pentru business-ul Tesla decât producția de mașini electrice” și ar putea fi chiar soluția pentru lipsa forței de muncă.

În urmă cu un an, Musk spunea că roboții ar putea fi folosiți în case, ca „prieten” sau partener de sex.

„Practic, dacă te gândești la ceea ce facem acum cu mașinile, Tesla este, fără îndoială, cea mai mare companie de robotică din lume, deoarece mașinile noastre sunt ca niște roboți semi-conștienți pe roți”, a spus Musk în vara anului trecut.

Citeste si:
Germania va cumpăra pentru Ucraina 10.000 de terminale Starlink de...
Germania va cumpăra pentru...

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri