Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că atacurile cu rachete ale Rusiei în Ucraina au arătat că președintele Vladimir Putin „este un terorist care vorbește cu rachetele”.

„Rachete ruse multiple lovesc în toată Ucraina. Singura tactică a lui Putin este teroarea asupra orașelor pașnice ucrainene, dar el nu va distruge Ucraina. Acesta este și răspunsul lui Putin către toți cei care cer să vorbim cu el despre pace: Putin este un terorist care vorbește cu rachete”, a scris Kuleba pe Twitter.

Un baraj de rachete rusești în noaptea zilei de duminică a ucis cel puțin 13 persoane și a rănit alte peste 60 în orașul Zaporizhzhia, din sud-estul Ucrainei, în timp ce Moscova încerca să-și impună revendicarea asupra teritoriului anexat ilegal pe care Ucraina încă îl controlează, scrie Voanews.com. Și Kievul a fost atacat în dimineața zilei de luni.

Atacul asupra clădirilor de apartamente și caselor a avut loc la câteva ore după ce explozia unui camion-bombă a provocat sâmbătă prăbușirea parțială a Podului Kerci, care leagă Rusia continentală de Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014. Podul a fost o cale importantă de aprovizionare cu muniții și trupe pentru Rusia.

Oficialii ucraineni au sugerat cu fermitate că au comis atacul fără a-și revendica însă direct responsabilitatea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri