Kremlinul nu se mai mulțumește cu amenințări verbale privind folosirea armelor nucleare, ci desfășoară și un exercițiu simulând un conflict cu arme atomice.

Însuși Vladimir Putin a asistat, prin videoconferinţă, la acest antrenament al forţelor de descurajare strategică, scrie Agerpres. Ulterior, el a declarat că Rusia cunoaște planurile Ucrainei de a utiliza o "bombă murdară", reluând o acuzaţie nefondată făcută în mod repetat de Moscova în ultimele zile

”Sub conducerea comandantului suprem al forţelor armate, Vladimir Putin, forţele de descurajare strategică terestre, maritime şi aeriene au efectuat un antrenament, fiind efectuate totodată lansări practice de rachete balistice şi de croazieră”, a anunțat Kremlinul.

În timpul exerciţiilor, primele de acest fel de la invadarea Ucrainei în februarie, a fost simulată o ”lansare nucleară masivă de către forţele strategice ofensive ca răspuns la un atac nuclear inamic”, conform ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu

Şoigu, care i s-a adresat lui Putin cu apelativul "tovarăşe", l-a informat pe preşedintele rus despre desfăşurarea manevrelor, care a durat doar câteva minute.

Exerciţiile cu numele de cod ”Grom” (Tunet) sunt menite să testeze gradul de pregătire a centrelor de comandă ale forţelor nucleare, afirmă Kremlinul. Desigur, toate rachetele și-au extins țintele.

Citește și: Care este riscul ca Putin să folosească arme nucleare? Cosmin Popa, specialist în spațiul rusesc: ”Perfect posibil pentru a-și crea o poziție de negociere”

Vladimir Putin a avertizat recent că va folosi chiar și arme nucleare pentru a apăra integritatea teritorială a Rusiei, inclusiv pe cea a celor patru regiuni ucrainene anexate: Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Și fostul prim-ministru şi ex-preşedinte Dmitri Medvedev a evocat posibilitatea ca Rusia să aplice asupra acestor teritorii doctrina sa de descurajare nucleară, care prevede astfel de lovituri în caz de atac nuclear împotriva Rusiei sau în caz de ameninţare existenţială la adresa statului rus.

Sursa foto: Ministerul rus al Apărării

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri