Consiliul de Stat din Crimeea, forul legislativ impus de Rusia, a aprobat confiscarea apartamentului preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de pe coasta peninsulei anexate de Moscova în 2014, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Proiectul - care vizează de asemenea confiscarea unor fabrici şi întreprinderi deţinute de cetăţeni ucraineni - a fost aprobat în unanimitate de parlamentarii locali proruşi.

Autorităţile din Crimeea şi-au justificat decizia prin poziţia deschis antirusească a proprietarilor acestora, ca în cazul oligarhilor ucraineni Rinat Ahmetov şi Igor Kolomoiski.

"Aşa cum am promis, duşmanii Rusiei nu vor putea face bani în Crimeea", a declarat liderul local, Serghei Axionov.

Zelenski a declarat în mai multe rânduri că Kievul nu renunţă la recuperarea Crimeei, care a fost anexată de Rusia în martie 2014.

Parlamentul Crimeei adoptase o lege care autorizează exproprierea activelor aparţinând "ţărilor neprietenoase' încă din octombrie anul trecut.

"Aceasta va fi o înfrângere pentru toţi cei care continuă să beneficieze de Crimeea atunci când desfăşoară activităţi de sabotaj împotriva noastră", a afirmat Vladimir Konstantinov, preşedintele parlamentului, pe contul său de Telegram.

Noua lege permite, de asemenea, rechiziţionarea terenurilor deţinute de străini până la 24 februarie 2022, data începerii actualei campanii militare ruse din Ucraina.

Cu câteva luni în urmă, Comitetul pentru legislaţie de pe lângă preşedinţia rusă respinsese această iniţiativă a administraţiei din Crimeea ca fiind neconstituţională.

Apartamentul familiei Zelenski este situat în complexul rezidenţial 'Imperator' din localitatea Livadia, chiar lângă populara staţiune balneară Ialta, una dintre principalele destinaţii turistice din peninsulă.

În Livadia se află palatul cu acelaşi nume, reşedinţa de vacanţă a ultimului ţar rus, Nicolae al II-lea, care a fost împuşcat împreună cu familia sa de către bolşevici în 1918.

În februarie 1945, acest palat imperial a găzduit Conferinţa de la Ialta, care i-a reunit pe liderul sovietic Iosif Stalin, premierul britanic Winston Churchill şi preşedintele american Franklin D. Roosevelt, aminteşte EFE.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri