Gruparea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat că a lansat "zeci de rachete" asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, relatează AFP, transmite Agerpres.

Luptătorii Hezbollah au atacat "poziţii de artilerie inamice (...) cu zeci de rachete de tip Katiuşa", a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba "de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (...) satelor din sud şi a caselor civile".

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un "punct de cotitură" şi că sprijină dreptul Iranului de a "pedepsi" Israelul.

Un responsabil militar de rang înalt iranian ucis în raidul de la Damasc era membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, a declarat o sursă apropiată acestei mişcări.

Totodată, Statele Unite au anunţat trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile se intensifică în regiune cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului, relatează AFP.

"Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune pentru a consolida eforturile regionale de descurajare şi pentru a întări protecţia forţelor americane", a declarat un responsabil american al apărării, sub rezerva anonimatului, fără a preciza natura acestor măsuri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri