Lukoil, in cadrul careia compania americana Conoco Phillips detine un pachet de 20%, a anuntat ca profitul net s-a ridicat la 2,48 miliarde dolari, fata de 2,43 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Analistii chestionati de Reuters estimau ca profitul va ramane la acelasi nivel.

"Performanta noastra a fost influentata de cresterea pretului petrolului pe piata internationala si a costurilor produselor rafinate, de majorarea costurilor de operare si a tarifelor de transport", arata un comunicat emis de companie.

Lukoil a mai anuntat ca efectele negative au fost in mare parte amortizate de cresterea productiei de petrol si de produse rafinate.

Veniturile totale ale Lukoil, calculate conform standardelor US Generally Accepted Accounting Standards (GAAP), au crescut in al treilea trimestru la 21,42 miliarde dolari, de la 18,38 miliarde dolari in aceeasi perioada din 2006, putin peste estimarile analistilor, de 21,40 miliarde dolari.

Citeste si:

Castigurile companiei inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) au crescut de la 3,71 miliarde dolari, in al treilea trimestru al anului trecut, la 4,02 miliarde dolari in aceeasi perioada a acestui an, depasind estimarile medii de 3,96 miliarde dolari.

Analistii considera ca aceste rezultate sunt in linie cu estimarile si ca vor duce la o apreciere usoara a actiunilor.

"Rezultatele sunt bune, insa depasesc cu putin estimarile medii, astfel ca aceste cifre nu vor entuziasma, dar nici nu vor dezamagi investitorii", a declarat un analist din cadrul ING, Igor Kurinnyy.