Comisia Europeana (CE) a aprobat planul colosului danez Carlsberg de cumparare a unei participatii la compania concurenta Scottish&Newcastle, ca parte a unei afaceri ce include producatorul de bere olandez Heineken, informeaza Reuters.

"Evaluarea de catre Comisie a tranzactiei propuse a aratat ca aceasta nu va crea ingrijorari legate de mediul competitional, pe nici una din pietele implicate", a anuntat executivul Uniunii Europene.

Carlsberg si Heineken au cazut de acord in ianuarie asupra achizitionarii Scottish&Newcastle (S&N) pentru suma de 7,8 miliarde lire sterline (15,7 miliarde dolari) pentru a imparti cea mai mare fabrica de bere a Marii Britanii, care produce Kronenbourgand Newcastle Brown Ale.

Carlsberg a spus ca afacerea il va transforma in producatorul de bere cu cea mai rapida crestere globala, sporindu-i prezenta in Rusia. Heineken, cel mai mare producator din Europa, sustine ca actiunile sale se vor aprecia pâna la un nivel echivalent cu dublul nivelului actiunilor celui mai apropiat concurent al sau.

S&N si Carlsberg au cazut de acord sa faca publice informatii referitoare la proiectul crearii unei societati mixte cu sediul in Rusia, Baltic Beverages Holding, menit sa prinda contur in perioada 2008 - 2010, pentru ca acest lucru a reprezentat un obstacol in lupta pentru preluare.

Conform cu planul impartirii, Carlsberg va detine controlul absolut asupra Baltic Beverages. Va beneficia, de asemenea, si de profiturile inregistrate pe pietele din Franta, Grecia, China si Vietnam.

Heineken va prelua afacerea britanica S&N, ceea ce include producatorul de cidru Strongbow si cel de bere John Smith, impreuna cu celelale operatiuni de pe pietele europene, cum ar fi cele din Belgia, Portugalia, Irlanda, la care se adauga si cele din SUA si India.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus| Bilanț sumbru în Italia: peste 10.000 de morți
Setari Cookie-uri