Air France-KLM a transmis sindicatelor Alitalia un proiect de acord cadru ce confirma cifra de 2.100 concedieri in cazul preluarii companiei aeriene italiene de catre grupul franco-olandez, potrivit agentiei Ansa, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Un purtator de cuvant al Air France-KLM a confirmat pentru AFP primirea de catre sindicatele italiene a unui document insotit de o scrisoare din partea directorului executiv Jean-Cyril Spinetta, prin care acesta isi anunta "viziunea strategica" pentru viitorul Alitalia.

Pe 25 martie, Air France-KLM a anuntat desfiintarea a 2.100 de locuri de munca, dintre care 1.600 in Alitalia si 500 in compania Az Servizi, specializata in intretinerea avioanelor Alitalia.

Spinetta va sosi luni la Roma pentru a discuta cu sindicatele acest plan, a precizat purtatorul de cuvant al Air France-KLM.

"Nu putem sa mergem inainte fara a aduce in discutie fundamentele noastre in ce priveste Alitalia", afirma Spinetta in scrisoare, potrivit Ansa.

Potrivit documentului primit de sindicatele Alitalia, Air France-KLM planuieste sa reachizitioneze o parte din activitatea Az Servizi, in special activitatile de "handling" de pe aeroportul Fiumicino (Roma), ce implica 4.191 salariati.

In final, ultima propunere a Air France-KLM nu revine asupra proiectului de oprire a activitatii de transport de marfuri Alitalia pana in 2010.

Grupul franco-olandez nu va mai utiliza trei din cinci avioane de marfa din flota Alitalia, precum si alte 37 de avioane de pasageri, a precizat Ansa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Gigantul IBM a concediat 100.000 de oameni pentru a fi "cool"