Air France-KLM a transmis sindicatelor Alitalia un proiect de acord cadru ce confirma cifra de 2.100 concedieri in cazul preluarii companiei aeriene italiene de catre grupul franco-olandez, potrivit agentiei Ansa, informeaza AFP, citat de NewsIn.
Un purtator de cuvant al Air France-KLM a confirmat pentru AFP primirea de catre sindicatele italiene a unui document insotit de o scrisoare din partea directorului executiv Jean-Cyril Spinetta, prin care acesta isi anunta "viziunea strategica" pentru viitorul Alitalia.

Pe 25 martie, Air France-KLM a anuntat desfiintarea a 2.100 de locuri de munca, dintre care 1.600 in Alitalia si 500 in compania Az Servizi, specializata in intretinerea avioanelor Alitalia.

Spinetta va sosi luni la Roma pentru a discuta cu sindicatele acest plan, a precizat purtatorul de cuvant al Air France-KLM.

"Nu putem sa mergem inainte fara a aduce in discutie fundamentele noastre in ce priveste Alitalia", afirma Spinetta in scrisoare, potrivit Ansa.

Potrivit documentului primit de sindicatele Alitalia, Air France-KLM planuieste sa reachizitioneze o parte din activitatea Az Servizi, in special activitatile de "handling" de pe aeroportul Fiumicino (Roma), ce implica 4.191 salariati.

In final, ultima propunere a Air France-KLM nu revine asupra proiectului de oprire a activitatii de transport de marfuri Alitalia pana in 2010.

Grupul franco-olandez nu va mai utiliza trei din cinci avioane de marfa din flota Alitalia, precum si alte 37 de avioane de pasageri, a precizat Ansa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri