S&P a urcat cu o treapta, la 'pozitiva', perspectiva ratingului Lukoil

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor\'s (S&P) a anuntat ca a urcat de la \'stabila\' la \'pozitiva\' perspectiva ratingului companiei petroliere si de gaze naturale Lukoil, ca urmare a lichiditatii solide generate in 2007, care va continua si in anii urmatori, potrivit S&P.

In acelasi timp, analistii de la agentia de rating au anuntat ca au confirmat ratingul 'BBB-' pentru creditele Lukoil pe termen lung si ratingurile 'ruAA+' de plafon al Rusiei.

"Revizuirea in crestere a perspectivei ratingului Lukoil reflecta lichiditatea solida generata in 2007, care ne asteptam sa continue si in anii urmatori", a declarat Karl Nietvelt, analist de la S&P.

Lichiditatea va creste in continuare ca urmare a unei cresteri a productivitatii in 2008 si 2009, mai ales in unele regiuni noi, cum ar fi Timan Peciora.

La extinderea lichiditatii va contribui si scumpirea petrolului si a gazelor naturale, imbunatatirea profiturilor obtinute din rafinare si marketing in Rusia si impactul pozitiv anticipat al schimbarilor ce au loc in sistemul de impozitare al extractiei de petrol.

Aceste schimbari vor fi importante mai ales in contrabalansarea cresterii continue a preturilor, cu care se confrunta producatorii rusi de petrol si de gaze naturale.

"Perspectiva pozitiva reflecta si asteptarile noastre cu privire la datoriile companiei, in pofida posibilitatii ca Lukoil sa investeasca in achizitii 5 miliarde dolari pe termen scurt", a mai spus Nietvelt.

Conducerea companiei Lukoil si-a exprimat interesul pentru achizitia unor active din Occident ce sa ii permita dezvoltarea pe verticala, mai arata comunicatul agentiei de evaluare financiara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri