Unilver, gigantul producator de bunuri de larg consum, a anuntat incheierea unui acord privind vanzarea companiei Bertolli, care produce otet si ulei de masline, catre Grupo SOS, tranzactia ridicandu-se la 630 de milioane de euro.

Tranzactia, care face parte din planurile companiei de a renunta la diviziile care nu au legatura cu segmentele fundamentale pe care activeaza, include si vanzarea firmelor cu profil similar Maya, Dante si San Giorgio, respectiv cedarea fabricii de la Inveruno, Italia.

Unilver va pastra marca Bertolli pentru sosuri, mancaruri congelate si margarina.

Vanzarea se va incheia pana la sfarsitul acestui an, in urma analizarii contractului de catre autoritatile de reglementare in domeniul concurentei.

Cifra de afaceri inregistrata de Unilever in anul 2007 se ridica la aproximativ 380 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.

Unilever coordoneaza de la Bucuresti regiunea Europei Centrale si de Sud, formata din Romania, Bulgaria, Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru si Moldova. Unilever angajeaza in regiune un total de 750 de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 | Putin amână referendumul pentru alegerea sa pentru încă două mandate
Setari Cookie-uri