O recesiune globala ar putea fi evitata printr-un plan coordonat, destinat redarii increderii investitorilor in pietele financiare, afectate de criza creditelor din Statele Unite, a declarat fostul director al Fondului Monetar International (FMI), Michel Camdessus, citat de AFP, scrie NewsIn.

Camdessus a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca o solutie pentru criza sistemului bancar ar putea fi gasita pana la sfarsitul lui 2009, in cazul in care liderii mondiali vor coopera.

Totodata, cresterea economica din Asia ar trebui sa permita economiei mondiale sa creasca cu aproximativ 3%, anul viitor, a adaugat acesta. Camdessus a ocupat anterior functia de director al FMI, in timpul crizei asiatice de acum un deceniu.

Camdessus a pus criza actuala pe seama "dereglarilor" de pe piata americana a creditelor imobiliare, unde creditorii au acordat imprumuturi unor persoane care nu aveau capacitatea financiara necesara pentru a le rambursa.

Pentru evitarea unei crize asemanatoare pe viitor, "va trebui sa sporim aria de competenta a FMI-ului asupra tranzactiilor financiare", a adaugat acesta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri