Grupul de asigurari Allianz a afisat pentru primele noua luni din 2008 prime brute subscrise de peste 3 miliarde euro in 12 tari din estul Europei, cu 11% mai mult fata de acelasi interval din 2007, in ciuda turbulentelor de pe pietele finaciare, a anuntat grupul.

Rezultatele grupului Allianz se refera la activitatile grupului din tarile din estul Europei in care este prezent: Azerbaidjan, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Kazakhstan, Rusia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

In cel de-al treilea trimestru, nivelul primelor brute subscrise a inregistrat o crestere de 22%, ajungand la 1,1 miliarde euro, fata de nivelul de 0,9 miliarde de euro atins in aceeasi perioada din 2007, se arata in comunicatul grupului.

Profitul operational a crescut cu o treime (33%) in intervalul analizat, pana la 114 milioane de euro, de la 86 milioane de euro, nivel atins in cel de-al treilea trimestru din 2007.

Subsidiara din Romania a grupului, Allianz-Ţiriac Asigurari, este cel mai mare asigurator de pe piata si a anuntat o crestere a profitului net cu 14,1% in primele noua luni, la 21,8 milioane lei (6 milioane euro), pe fondul avansului veniturilor din prime brute subscrise cu 13%, la 1,04 miliarde lei (286 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Doua companii Allianz se muta in Globalworth Campus