Severstal, cel mai mare producator de otel din Rusia, a anuntat pentru anul trecut o crestere a profitului net cu 9,9% fata de 2007, la 2,03 miliarde dolari, nivel care se situeaza, totusi, sub estimarile analistilor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Analistii chestionati de Reuters asteptau ca grupul sa afiseze un profit net de 3,01 miliarde dolari.

Castigurile inainte de dobanzi, impozite, deprecieri si amortizari (EBITDA) au urcat cu 45,5%, la 5,37 miliarde dolari, usor sub media estimarilor analistilor, de 5,38 miliarde dolari.

In al patrulea trimestru, Severstal a inregistrat pierderi nete de 1,2 miliarde dolari.

Severstal, companie controlata de miliardarul rus Aleksei Mordasov, a anuntat ca nu se asteapta sa plateasca dividendele pe 2009, decat in cazul unei imbunatatiri a situatiei financiare curente.

Totodata, firma a mentionat ca, in prezent, conditiile din piata "raman competitive", desi nu a formulat estimari asupra rezulttelor financiare din 2009.

Severstal a redus productia la o serie de fabrici din Rusia, Italia si Statele Unite in ultimele luni, in contextul scaderii cererii pe piata de profil. In februarie, compania a anuntat ca productia de otel a scazut cu 48% in al patrulea trimestru, fata de trimestrul anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Producatorul rus de otel Severstal vinde fabricile din SUA